Таке рішення ухвалила Рада оборони області. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

- Російський ворог не гребує нічим, - зазначив керівник ОВА. - Навіть Великдень для нього лише привід, щоб зіпсувати українцям велике свято. – Ми не хочемо давати окупантам такого шансу, тому маємо максимально убезпечити один одного. Від тринадцятої години 23 квітня до шостої години 26 квітня не проводимо масових церковних служб ні в храмах, ні на територіях поруч із ними. Богослужінні в ті дні – без вірян, лише до десяти священнослужителів.

При цьому, на думку Дмитра Луніна, згадане рішення Ради оборони області ще може бути переглянуто, якщо дозволятиме загальна безпекова ситуація в країні та регіоні. «Ми будемо орієнтуватися на рекомендації центральної влади, яка володіє загальною картиною військово-політичної та безпекової ситуації», - наголосив очільник ОВА.

Прикро, та поки що російські окупанти не дають підстав сподіватися на поліпшення такої ситуації навіть із наближенням Великодня. Адже ракетні й артилерійські обстріли та бомбардування житлових будинків мирних мешканців і об’єктів цивільної інфрастурктури рашисти продовжують фактично щодня.

А їхній ракетний удар по заповненій цивільними людьми, котрі намагалися евакуюватися, території залізничного вокзалу в Краматорську засвідчив: саме такі об’єкти залишаються серед головних цілей ворога. Зрештою, в тому, що його методи ведення війни скоріше нагадують бал сатани, українці переконувалися вже багато разів.

Полтава.

Фото з сайту ОВА.