Книга «Пам'ятки історії та культури Кам'янського району. Частина перша» розповідає про 616 історико-культурних пам'яток Божедарівської, Криничанської та Затишнянської громад. Вчені вишів та музеїв регіону підготували 364 статті та нариси.

«Важливо, щоб люди знали якнайбільше про національну спадщину. Кілька років тому почали випускати видання про археологічні, архітектурні, монументальні пам'ятки регіону. Вже вийшло дев'ять випусків. Наразі презентуємо першу частину збірки про Кам'янський район. Усього їх буде три», -- розповіла начальник управління культури, туризму, національностей та релігій ОВА Наталія Першина.

Орієнтовані на вчених, краєзнавців та школярів, вони також допоможуть і територіальним громадам дізнатися про свої перлини. Що дуже важливо для розвитку туризму.

«Одна з таких перлин -- садиба Давида Пчолкіна. Добре відомий його будинок, розташований у центрі Дніпра. А ось літня резиденція катеринославського купця знаходиться у Гуляйполі на території Криничанської громади. Поруч -- побудований ним кінний завод з манежем. Цю архітектурну пам'ятку можна перетворити на цікавий туристичний центр», -- каже директор обласного центру з охорони історико-культурних цінностей Лідія Голубчик.

З 2015 року в області вийшли збірки, присвячені колишнім Томаківському, Апостолівському, Нікопольському, Солонянському та Софіївському районам, а також містам Нікополь, Марганець та Покров.

Фото з відкритих джерел.