Малюнок Олексія КУСТОВСЬКОГО.

Засновник «Тінькофф банку», російський мільярдер Олег Тіньков, статки якого оцінюють у 4,7 млрд доларів, назвав війну в Україні божевільною, нема жодної людини, яка отримувала б від неї користь.

Банкір проживає в Лондоні, де лікується від лейкемії. 24 березня Велика Британія через війну з Україною внесла його прізвище разом з іншими російськими бізнесменами до санкційних списків. Ось що після цього написав Олег Тіньков в Інстаграмі про політику Кремля: «Я не бачу жодного бенефіціара цієї божевільної війни! Гинуть невинні люди та солдати. Генерали, прокинувшись з похмілля, зрозуміли, що в них гівно-армія. А звідки армія буде хороша, якщо все інше в країні гівно й погрузло в непотизмі, холуйстві й чинопочитанні? Кремлівські чиновники шоковані, що не тільки вони, а й їхні діти тепер влітку не поїдуть на Середземне море. Бізнесмени намагаються врятувати залишки майна. Звичайно, є дебіли, що малюють букву Z, але дебілів у будь-якій країні 10%. 90% росіян ПРОТИ цієї війни!»

Це повідомлення російського мільярдера було опубліковане 19 квітня. Він не вперше висловлюється проти війни в Україні, навіть пообіцяв допомогти українським біженцям в Італії. Ще раніше він заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на війну.

Перед тим і російський мільярдер Олег Дерипаска запропонував зупинити війну, скоротити в кілька разів силовиків і перенести столицю до Новосибірська або Красноярська.

Критично висловлюватись про політику путіна і кремля можуть лише ті, хто живе за кордоном. У росії за такі слова притягають до кримінальної відповідальності.

Останнім часом у країні спостерігається відтік бізнесменів і топ-менеджерів.

Лев Хакіс, перший заступник голови правління «Сбербанка Росії», переїхав до США. З початку війни залишили Москву сперцпредставник президента росії Анатолій Чубайс, заступник директора «Аерофлоту» Андрій Панов, гендиректор «Яндекса» Оля Буніна.

Який вихід? Заступник голови уряду Дмітрій Чернишенко радить росіянам брати приклад з Федерації шахів рф, яка залишила Європейськийі вступила в Азіатський шаховий союз.

Назад, в Азію!

На знімку: Олег Тіньков.

Фото з відкритих джерел.