Валізи – символ того, у що вмістилося життя мільйонів українців. А звук їхніх коліщат нагадує багатьом переселенцям про рідний, вимушено покинутий край… Через війну на Закарпаття та за кордон тимчасово, будемо вважати, переселилися тисячі родин з дітьми… Тож, валізи вчора стали символом мирної акції в Ужгороді.

Сотні людей пройшли із валізами з площі Шандора Петефі в середмісті через пішохідний міст над Ужем на площу Театральну, де виклали символічні таблички із назвами маршрутів потягів до Ужгорода. Ці вимушені переселенці подолали у переповнених вагонах хто сотні й сотні, а хто й тисячі кілометрів, аби врятуватися  від обстрілів, ракетних ударів, мародерства, катувань, знущань та інших жахів російської окупації…

Тут, на березі старовинного Ужа до табличок поклали квіти і вшанували хвилиною мовчання тих, чиї валізи залишилися без господарів.

Акція в Ужгороді нагадала, що в країні триває війна, люди, навіть якщо виживають і їм вдається втекти у більш безпечні регіони, потребують підтримки, допомоги, а обсяги гуманітарної допомоги з-за кордону, констатують у прес-службі міськради, - за останні дні знижуються.

Організували цю мирну акцію команда проекту Ukraine Helpers спільно із Закарпатською облвійськадміністрацією. У ній взяла участь, зокрема і акторка та співачка Анна Трінчер. Їй щиро дякували за душевні пісні, за талант і палкий патріотизм. 

Ужгород.

Фото прес-служби міськради.