За прогнозом Міжнародного валютного фонду, її місце займе Індонезія з населенням 237 мільйонів, дві третини якого проживають у селах. Розташована на островах Малайського архіпелагу та західній частині острова Нова Гвінея, ця найбільша в світі острівна країна є одним з найзначніших експортерів нафти та природного газу. Ще постачає на світові ринки каучук, каву, чай, тютюн. Основна проблема Індонезії – брак кваліфікованої робочої сили, бо досі залишається аграрною країною.

У 2022 році частка російського ВВП у загальному світовому ВВП зменшиться до 2,72% з 3,07% у 2021-му. До 2024-го – опуститься до 2,52%.

Торік росія у світовому рейтингу посідала шосту сходинку після Китаю, США, Індії, Японії та Німеччини. Після запровадження міжнародних санкцій у країні розпочалося різке падіння економіки, наслідки якого, за прогнозами експертів, будуть катастрофічні.

У росії вже до кінця цього року, за повідомленням Центру стратегічних розробок, число робочих місць скоротиться на два мільйони, а рівень безробіття зросте від 4,4% до 7,1–7,8%.

З початком війни з Україною 30 років економічного розвитку рф були зведені нанівець. Фашистський режим Путіна повернув росію в 90-ті роки минулого століття.

На Росію чекає доля Ірану, третьої в світі країни за запасами нафти. За рік після введення санкцій доходи від експорту скоротилися на 60%, а експорт нафти – у чотири рази. Майже третина іранців опинилися за межею бідності. З 2012-го ціни на хліб зросли удвічі, на м’ясо – утричі, а на молоко – у чотири рази. Половина населення отримують страхові виплати від служб соціального забезпечення. Майже 40% робочої сили отримують зарплату меншу від мінімальної.

На знімку: столиця Індонезії – Джакарта.

Фото з відкритих джерел.