Мал. Йошіакі Йокота, Токіо (Японія)

Після того, як Служба безпеки України оприлюднила фрагмент перехопленої телефонної розмови російського окупанта та його дружини, котра заохочувала свого чоловіка до сексуальних злочинів: «Так, ты давай там, украинских баб насилуй, да. Только предохраняйся», вдалося ідентифікувати цих двох збоченців. 

Це подружжя росіян, які з Орловської області рф після анексії Криму переїхали на захоплений півострів. 27-річний Роман Биковський у минулому строковик росгвардії (Оперативна дивізія особливого призначення імені Дзержинського). За емблемою на шевроні встановлено, що пізніше він пішов служити у 108-й гвардійський десантно-штурмовий Кубанський козачий ордена Червоної Зірки полк, який у 2014 році брав участь в анексії Криму. Його дружина – Ольга Биковська виховує дитину. Родина перебралася до Криму в 2018-му. 

У 2022 році Биковський у складі 7-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії російської армії перетнув український кордон і воював у Херсонській області. Отримав поранення і нині лікується у Севастополі. Настанова росіянки ґвалтувати українок, яка говорить про насилля спокійно, жартуючи і сміючись у слухавку, ще раз свідчить про повну моральну деградацію російського суспільства, понад 80 відсотків якого не лише не засуджують звірства, які чинять окупанти на території суверенної України, а навпаки, підтримують путіна і закликають його не лише не згортати «спеціальну військову операцію», а досягти цілі – «стереть идею украинства». Цю тезу багатократно озвучують на росТБ. 

Колективний путін, а це більш як 80 відсотків громадян рф, що не має жодних людських, сімейних, християнських цінностей, залишається загрозою не лише для України, а й всього цивілізованого світу. Щодня з’являються нові повідомлення про сексуальні злочини, вчинені російськими окупантами в Україні. 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила про встановлення факту зґвалтування військовими рф у Бучі під Києвом 11-річної дитини. «Рівень жорстокості армії терористів та катів РФ не знає меж – зґвалтовані діти… Хлопчик, 11 років, зґвалтований на очах у мами – її прив’язали до стільця, щоб дивилася. Буча… Немає такого місця на землі, ні в пеклі, де рашистські злочинці зможуть сховатися від розплати», – зазначає Людмила Денісова. Вона наголосила, що зґвалтування суворо заборонені статтею 27 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року. Омбудсмен звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну та експертної комісії, створеної державами-учасницями ОБСЄ, із вимогою врахувати ці факти військових злочинів російських військових. «Рашистські окупанти мають понести найсуворішу відповідальність», – підкреслила Людмила Денісова.