На знімку: Олександр Пасічний (другий ліворуч) відвідав господарство "Україна"

Як уже повідомляв «Голос України», через пошкодження водоводу російськими окупантами на межі Херсонської та Миколаївської областей, Миколаїв з 12 квітня позбавлений централізованого водопостачання. Олександр Пасічний доручив своїм помічникам знайти можливість для підвезення питної води містянам, узгодити графіки та точки роздачі води із міською владою, створити умови для постійного водозабезпечення.

«На моє прохання доставляти воду для миколаївців відгукнувся голова ПСП «Україна» із села Кам’янка Андрій Костерчук. З перших днів відсутності водопостачання він виділив водовозку ємність у 22,5 куба, яку наповнює водою зі свердловини та привозить її до Миколаєва. Сотні містян користуються можливістю набрати воду. Насправді, ситуація із водопостачанням складна. Ворог діє за давно апробованим сценарієм, намагаючись створити в Миколаєві гуманітарну катастрофу. Але в нього не вийде. Я разом з обласною та міською владою шукаємо альтернативні варіанти централізованої подачі води. Поки ж забезпечую підвезення. Переконаний, що Миколаїв знову буде з водою», – зазначив у коментарі для «Голосу України» народний депутат.

Олександр Пасічний відвідав одну зі шкіл області, де розташувався волонтерський пункт. Тут щодня до 50 дівчат збираються, аби плести маскувальні сітки, сортувати речі, шити для бійців білизну, виготовляти матраци. За проханням народного депутата відповідальні підприємці забезпечують волонтерок сітками та тканинами, щодня привозять їм обіди. Дівчата висловили вдячність всім, хто їм допомагає.

Під час поїздки 127-м округом народний депутат побував у селі Кам’янка Чорноморської територіальної громади Миколаївського району. Він зустрівся з головою громади Андрієм Дмитренком, старостою Галиною Євтушенко, сільгоспвиробниками, депутатами громади. Під час зустрічі з’ясувалося, що є проблеми, розв’язати які може саме народний депутат. Це податкові, земельні питання, забезпечення пальним, реалізація сільгосппродукції. Олександр Пасічний взяв до роботи ті прохання, з якими до нього звернулися представники громади.

У ПСП «Україна», що в селі Кам’янка, завершується комплекс весняно-польових робіт. З їх перебігом ознайомився народний депутат. Він переконався, що навіть у прифронтовій зоні вирує життя, всі наближають перемогу та готуються до миру. Керівник господарства Андрій Костерчук повідомив, що незважаючи на війну, селяни відсіялися, нині відбувається підживлення ґрунту та обприскування полів. У господарства 2600 гектарів землі, де зростає пшениця, ячмінь, соняшник, горох, інші культури. Селяни сподіваються на добрий врожай. «Кожен робить свою роботу. Військові – на основному фронті, народний депутат підтримує нас в законодавчому плані, а ми дбаємо про майбутній врожай та продовольчу безпеку країни», - зазначив голова ПСП «Україна» Андрій Костерчук.

Містян забезпечують водою. 

Щодня волонтерки плетуть маскувальні сітки для бійців.

Фото автора.