На знімку: дітям треба навчатися щодня.

Спорядження – тероборонівцям: Очільник області Віктор Микита разом із підприємцями передали бійцям 101-ї Закарпатської бригади територіальної оборони ЗСУ генератори і допоміжне обладнання для забезпечення життєдіяльності на позиціях, блокпостах та в укриттях. «Наші підрозділи виконують бойові завдання із захисту країни від окупанта, тож ми разом підтримуємо їх усім для підвищення обороноздатності. Постійно перебуваємо на зв’язку з командуванням частин, аби знати першочергові потреби»,  – сказав голова ОВА Віктор Микита.

А вимушено переміщені особи, котрі потребують додаткового захисту, отримують щомісячні виплати у розмірі 2 220 грн у межах спільної програми українського уряду і ООН за комунікаційної ініціативи Закарпатської ОВА. «Грошову допомогу в області надали вже 62 380 переселенцям. Ще понад 37 тисяч осіб – зареєстровані, тож виплати надійдуть їм найближчим часом», – зазначив заступник очільника області Петро Добромільський. Так, 14 500 переселенців у регіоні отримали підтримку від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, 18 280 – від Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні. Ще 29 600 вимушено переміщеним особам виплатили допомогу від представництва Міжнародної організації з міграції, Агентства ООН з питань міграції, в Україні, з них 1 431 особа похилого віку, 261 – вагітна жінка, 1522 – одинокі батьки й матері та 1398 сімей, які виховують двоє і більше дітей.

Митниця скерувала до держбюджету понад 1,7 мільярда гривень. За перші чотири місяці року Закарпатська митниця перерахувала до головної скарбниці України митних платежів на суму 1 млрд 721,8 млн грн. За квітень надходження до держбюджету становили 274,5 млн грн.

Як поінформували в управлінні митних платежів, контролю митної вартості та митно-тарифного регулювання ЗЕД Закарпатської митниці, основні бюджетоформуючі товари та обсяги податків, стягнені з них, такі: добрива – 33,3 млн грн, прокат плоский із вуглецевої сталі - 13,9 млн грн, лікарські засоби – 9,8 млн грн, трактори - 9,7 млн грн, прокат плоский з легованої сталі - 9,6 млн грн та інші.

Чотири школи відновили очне навчання, 15 – працюють за змішаною формою. «Поступово відновлюємо освітній процес в очному форматі. Моніторимо, щоб навчальні заклади відповідали усім безпековим вимогам», – каже директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА Мар’яна Марусинець.

В області також функціонують 93 заклади дошкільної освіти.

Фото прес-служби ОВА.