Дніпропетровська область

Волонтери, молодіжний актив і комунальні структури Дніпра об'єдналися у міському «СпівДія хаб» для більш ефективного надання допомоги мешканцям регіону та переселенцям.

Об'єдналися заради допомоги

Щодня майже 190 волонтерів приймають гуманітарні вантажі, опрацьовують заявки, формують пакети. Допомогти встигли вже 33 тисячам осіб. А тим, хто потребує підтримки, необхідно заповнити анкету на сайті.

«Акцентуємо увагу на максимальному покритті конкретної потреби мешканців. Коли людина залишає заявку, зв'язуємося з нею та уточнюємо, що саме для неї найнеобхідніше. Наприклад, потрібні підгузки, дитяче харчування чи специфічні продукти», – розповіла директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання міськради Дар'я Біла.

Нещодавно у місті почав діяти й аналогічний «СпівДія хаб» із Донецької області. Його активісти вже розподілили 17 тонн гуманітарного вантажу та допомогли майже п'ятистам жителям, які залишаються у Краматорську, Слов'янську, Добропіллі та Бахмуті.

«Хаб зміг розміститись на базі дніпровського. Працювати у своїй області та розподіляти там гуманітарні бокси ми вже не могли – це небезпечно. Дякуємо всім, хто допомагає доставляти посилки мешканцям, які залишаються на Донеччині», – каже начальник управління Донецької ОВА Лілія Золкіна.