На знімку: аналіз води здійснюється щоденно.

Проблему обласна та міська влади намагалися вирішити в різні способи. Оскільки дістатися до місця руйнування й досі неможливо через постійні обстріли ворога, воду до міста поставляли у водовозках та роздавали її в конкретних місцях. Також у місті приступили до буріння свердловин, які розміщені на території лікарень, шкіл, дитсадків, соціальних закладів.

Тиждень тому уряд ухвалив рішення спрямувати з резервного фонду держбюджету 56 мільйонів гривень на відновлення водопостачання у Миколаїв. Виділені для фінансової підтримки МКП «Миколаївводоканал» кошти на безповоротній основі підуть на буріння нових артезіанських свердловин.

«У нас є проект, до якого входить буріння свердловин для артезіанської води та включення їх до міської мережі. Це потребує часу», - зазначив начальник обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Наразі в облцентрі розпочали наповнювати резервуари в різних районах міста водою з Південного Бугу. Вона проходить ретельну очистку.

Утім, це все одно технічна вода, яку не можна пити чи використовувати для приготування їжі. Призначена лише для побутових потреб.

Першими воду отримали мешканці Інгульського району, сьогодні поступово триває заповнення водою магістралі по всьому місту. Працівники «Миколаївводоканалу» здійснюють водозабір, промивають та наповнюють водопровідну мережу.

Як повідомляється на офіційній фейсбук-сторінці підприємства: «Одразу попереджали містян, що таку воду використовувати в побуті дозволяється лише для господарсько-побутових (технічних) потреб. Адже вода, яка подається в місто, знезаражується рідким хлором».

Проте миколаївці радіють і такій воді, адже з 12 квітня жили без неї.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.