Постійні обстріли, руйнування, вимушена евакуація, поранення, смерті — це важко переживати дорослим, а дітям — тим паче.

На цьому наголошує Координаційний центр з надання правової допомоги.

Під час війни порушуються права дитини: право на життя, право бути із сім’єю і громадою, право на здоров’я, право на розвиток особистості, а також право на турботу і захист. Порушені права дітей мають бути відновлені та захищені за допомогою національних і міжнародних інституцій.

Система безоплатної правової допомоги в Україні є однією із державних інституцій, які стоять на варті прав та інтересів дітей.

Згідно із Законом України "Про безоплатну правову допомогу", всі діти мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, яка полягає у захисті та представництві їхніх інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складення документів процесуального характеру. Її надають юристи бюро правової допомоги, а також адвокати, які співпрацюють із системою БПД. Послуги юристів та адвокатів оплачує держава.

"Запровадження воєнного стану змінило роботу системи БПД, – наголошують у Координаційному центрі з надання правової допомоги. –  Наші фахівці продовжують працювати, щоб права наших громадян, зокрема й дітей, були дотримані".

Це і правові поради батькам під час роботи консультаційних пунктів, і проведення правопросвітницьких заходів для учнів та студентів, і онлайн-правопросвітництво з дітьми, і долучення до різноманітних тренінгів для дітей,  інформує Координаційний центр з надання правової допомоги на своїй сторінці у соціальній мережі.

 «Голос України».