Про продовження будівництва заводу з виготовлення спорядження для зимових видів спорту повідомляє сайт Вінницької міської ради з посиланням на заступника міського голови Андрія Очеретного.

Зазначається, що нині частина будівельників зайнята на спорудженні укриття для безпеки під час повітряної тривоги. Інші укладають фундамент, планують впоратися до кінця червня нинішнього року.

«Згідно з проектом, загальна площа виробничих корпусів становитиме 43 тисячі квадратних метрів, — зазначає Андрій Очеретний. — У цехах виготовлятимуть лижі, лижні черевики, кріплення та іншу спортивну амуніцію. Очікується, що це буде найбільший завод компанії серед тих, що працюють у нинішній час. На підприємстві передбачено створити 1200 робочих місць».

За словами посадовця, міська влада вдячна інвестору за те, що навіть у час війни вирішив продовжувати реалізацію проекту.

Нагадаємо, рішення про будівництво заводу в індустріальному парку Вінниці компанія HEAD Group ухвалила наприкінці 2018 року. Тоді ж підписала меморандум про співпрацю з Вінницькою міськрадою. У 2019-му на місці будівництва заклали символічну капсулу і розпочали підготовчі роботи. Але на заваді стала пандемія Covid-19. Після закінчення суворих карантинних заходів роботи відновили, а через деякий час знову згорнули, бо почалася війна.

Утім, компанія не відмовилася від проекту. Єдине, що довелося змінити, це терміни здачі об’єкта в експлуатацію. Виробництво продукції планували розпочати наприкінці 2023-го, але… Нову дату поки що не повідомляють. Генеральним підрядником і виконавцем робіт є українська компанія UBC Engineering. Її силами у Вінниці уже споруджено завод холодильного обладнання.

Фото з сайту Вінницької міськради.