«Росіяни відкрили вогонь по Гірському, – повідомив очільник Луганської області Сергій Гайдай. – Є влучання в будівлю обласної спеціальної школи, де навчалися діти з особливими потребами. Заклад із сучасним ремонтом та новим обладнанням. Був – «завдяки» росіянам. На щастя, вихованців школи ми заздалегідь евакуювали».

Загалом ворог 15 разів відкривав вогонь по житлових кварталах та інфраструктурі області впродовж доби. У Врубівці обстрілами пошкоджено шість житлових будинків, а також будинок культури. У Рубіжному – три багатоповерхівки, у Лисичанську – дві. У Сєвєродонецьку – будівлю готелю та багатоповерхівку.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни безуспішно спробували встановити контроль над Рубіжним. Також окупанти безрезультатно намагалися проводити штурмові дії в районах Нижнього, Тошківки, Оріхового.

Загалом на Донбасі українські захисники відбили 12 атак ворога: знищено 12 танків, чотири артилерійські системи, 19 одиниць бойової броньованої техніки, дві одиниці спеціальної інженерної техніки та сім автомобілів.

Підрозділи ППО збили один ворожий гелікоптер Мі-24 та три безпілотні літальні апарати типу «Орлан-10».

Фото Луганської обласної військової адміністрації.