Про це інформує Міністерство економіки України.

Сторони обговорили питання страхування іноземного транспорту для ввезення пального на територію України.

Польська сторона погодилася задіяти в цьому процесі державну Корпорацію страхування експортних кредитів, яка запропонує додаткові інструменти перестрахування країнових ризиків для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів. Це дасть змогу знизити вартість пального, яка раніше збільшувалася внаслідок обов’язку перевізників отримувати додаткове страхове покриття для в'їзду в Україну.

«Також домовилися про допомогу з боку пана Вальдемара Буди щодо координації з Міністерством сільського господарства та міського розвитку в напрямі інтенсифікації фітосанітарного контролю українських сільськогосподарських товарів, які експортуються до Польщі. Це дасть змогу значно пришвидшити обробку українських вантажів, що прямують до Польщі», – зазначила Юлія Свириденко.

Про це інформує Міністерство економіки України на сторінці відомства в соціальній мережі.

Нагадаємо

Напередодні Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України взяла участь у Польсько-українському енергетичному форумі у Варшаві. За його результатами було знайдено практичні рішення для розв’язання кризи на паливному ринку України.

«Голос України».