Його ініціювала культурно-мистецька асоціація «Арт-спокуса». Доки діятиме проект, у соцмережах розміщуватимуться роботи миколаївських майстрів, створені після 24 лютого.

Розповідає голова культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова: «Вже можна зробити певні підсумки щодо реалій творчого життя у нелегкий період. Творчі особистості - тендітні душі, вони дуже тонко відчувають усе, що відбувається. Війна вплинула на кожного по-різному. У когось настала творча криза, для когось мистецтво стало арт-терапією. Хтось намагається за допомоги творчості розповісти про події сьогодення. Інші змінюють творчий напрямок і опановують нові види мистецтва. Деякі митці займаються благодійністю, продаючи свої вироби, направляють виручені кошти для ЗСУ або безкоштовно навчають інших. У кожного свій шлях і пройти його треба крок за кроком».

Так і виникла ідея запропонувати усім бажаючим митцям Миколаївщини взяти участь у проекті культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса». Щодня Валентина Кривцова публікуватиме на своїй сторінці роботи майстрів декоративно-прикладного мистецтва та художників. «Виклик: творчість проти війни» має відобразити усі кроки мистецтва, які ведуть до Перемоги. Мета проекту - привернути увагу до здобутків на культурному фронті. Головна ідея - наочно, на прикладах мистецтва показати незламність духу і патріотичного настрою українських митців під час війни.

«Адже життя довело, що страх, біль, сльози, руйнування та смерть навколо не змогли поставити на коліна творчість! Мистецтво не благає про помилування, воно робить виклик війні і продовжує жити далі, трансформуючись у реаліях. Мистецтво несе надію, відродження і віру у Перемогу та щасливе майбутнє», - зазначила ініціаторка проекту.

Свої роботи вже представили 16 миколаївських майстрів. Щодня віртуальний вернісаж поповнюватиметься новими творами. Проект, за задумкою організаторів, стане стимулом для тих митців, які потребують сьогодні підтримки і не мають сил знайти творче натхнення.

Миколаїв.

На репродукціях – роботи майстрів, які вже виставлені в соцмережах

Фото з відкритих джерел.