Так було у Карачіївцях, що у Віньковецькій територіальній громаді на Хмельниччині. Як розповів староста Іван Фішерюк, на двох гектарах усі разом висадили одинадцять тонн бульби. Земельну ділянку, насіння і сільгосптехніку надали місцеві господарі. Саджали картоплю дружнім гуртом (на знімку).

Сподіваються, що частина майбутнього врожаю згодиться внутрішньо переміщеним особам, що знайшли прихисток в окрузі. А решту передадуть бійцям.

Таке ж громадське картопляне поле з'явилось і у Маківській громаді. Ініціаторами його створення стали переселенці, що тепер там мешкають. А підтримала їх староста Михайлівського старостату Лариса Кернична. Всі разом засадили ділянку картоплею та цибулею, посіяли буряк, огірки та моркву. А ще - відновили роботу колишньої теплиці.

Понад п'ять гектарів вільних ділянок відшукали у своїх селах старости, орендарі та жителі Старосинявської громади. Тепер вони не пустуватимуть - їх засадять картоплею. Насіння бульби надали місцеві мешканці.

За створення своїх "садів перемоги" взялись і освітяни Городоцької громади. Вони так само разом із переселенцями висіяли городину. Також посадили яблуні.

У Чемеровецькій громаді до всеукраїнської акції ще раніше долучився колектив Красноставської гімназії (на знімку).

Агрохолдинг, що там орендує землі, подарував гімназії полікарбонатні теплиці, які одразу були використані в роботі. В них зібрали вже третій врожай зеленої цибулі, а невдовзі планують копати молоду картоплю. Також посадили капусту, помідори, редиску, перець. Те, що виросло, вже скоштували харківські діти-переселенці.

Фото надано Віньковецькою та Чемеровецькою ТГ.