У Миколаївській області продовжують працювати в штатному режимі 300 відділень Укрпошти, що становить 87 відсотків порівняно з довоєнним станом. Окрім основних послуг, у компанії допомагають розвозити гуманітарну допомогу.

Про це повідомляє https://suspilne.media. Як розповів керівник Миколаївської дирекції акціонерного товариства «Укрпошта» Єгор Косоруков, основна частина послуг залишається незмінною: виплачують пенсії, соціальні допомоги, приймають платежі, реалізують товари народного споживання.

«Нині ми тісно працюємо з обласною військовою адміністрацією відносно доставки гуманітарних вантажів у населені пункти, які їх потребують. Звісно, раніше цього не було», - зазначив Єгор Косоруков. За його словами, загалом по області через бойові дії кількість співробітників компанії зменшилась приблизно на 15 відсотків. «Щотижня п’ять-шість співробітників евакуюються з області. І водночас є вже ті, хто повертається додому. За моєю інформацією, наступного тижня троє співробітників повертаються до роботи», - сказав він.

Також, за словами Єгора Косорукова, зменшилась і кількість клієнтів: стало менше відвідувачів пенсійного віку та тих, хто отримував соціальну допомогу. Натомість кількість посилок за кордон збільшилась, адже родичі відправляють своїм рідним речі.

Днями в Миколаєві відкрили нове відділення Укрпошти. Його начальниця Людмила Ігнатюк зазначає: «У нашому відділенні нині працюють шестеро осіб: два оператори, два поштарі, керівник і заступник. Видаємо пенсію, проводимо комунальні платежі, видаємо, приймаємо та відправляємо посилки, у тому числі й за кордон, продаємо супутні товари поштові, тобто марки, конверти, рекламну продукцію».

На відкритті відділення побував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський. Він повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення російської федерації Укрпошта відкрила десяте нове відділення, цього разу у Миколаєві. «На цьому не зупинимося, життя триває, й Україну треба відбудовувати», - сказав він.

Фото з відкритих джерел.