Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Ладижинської міськради Андрій Скакодуб.
 
«12 травня 2022 року, чергова сесія Ладижинської міськради завершилася несподівано, — йдеться у повідомленні депутата Скакодуба. — Міський голова Валерій Коломєйцев, який очолював місто з 2001 року та обирався на посаду сім разів поспіль, подав у відставку. Міськрада підтримала його заяву та достроково припинила повноваження голови».
 
Офіційною версією відставки, як стверджував міський голова, є його добровільне бажання, відповідно до стану здоров’я. У березні йому виповнилося 70 років. При цьому пан Коломєйцев зробив закид на адресу опозиційних депутатів, що це їхні дії також вплинули на стан його здоров’я.
 
Відколи у країні триває війна проти російських агресорів, опозиційні депутати активізували роботу проти звільнення з посади голови міста, але не сподівалися на такий швидкий результат, стверджує у дописі Андрій Скакодуб.
 
За його словами, опозиціонери розцінюють таку подію як невелику перемогу проукраїнських сил у місті над колишнім регіоналом і його прибічниками.
 
Депутат висловив сподівання, що градус протистояння у місті тепер має зменшитися. Він також вірить у подальшу співпрацю у реалізації проектів опозиційних сил щодо розвитку міста, які постійно блокував уже колишній міський голова разом зі своєю командою.
 
Цікавим спостереженням закінчив допис депутат Скакодуб. «Раніше мене запитували друзі, знайомі, коли наш голова нарешті залишить посаду, я жартома відповідав: «Тоді, коли всохне ялинка на центральній площі міста…» — написав пан Андрій і додав: «Знаєте, ялинка справді всохла. Ось і не вір після цього прикметам».
 
У березні цього року опозиційні депутати виносили на розгляд сесії питання про позбавлення міського голови Валерія Коломєйцева звання «Почесний громадянин Ладижина». Однак проект рішення не знайшов належної підтримки у залі.
 
На знімку: нагрудний знак міського голови Ладижина тепер одягатиме на сесії новообраний керівник громади.
 
Фото з фейсбук-сторінки Андрія Скакодуба.