Незламний Маріуполь став символом боротьби українського народу проти загарбників. На цьому під час брифінгу наголосив директор департаменту культури, національностей та релігій ОВА Євген Тищук. «Актори евакуйовувалися за можливості по всій країні та за кордон. Нині потрібно організувати роботу, зібрати колектив на Закарпатті й відновити творчу діяльність тут, щоб якомога швидше реалізувати новий проект», – зауважив посадовець і додав, що також важливо відновити документацію, яка згоріла в будівлі зруйнованого драмтеатру.

Про переїзд і самих акторів, яких сьогодні збирають для нової постановки в Ужгороді, розповіла в. о. директора - художнього керівника Донецького академічного обласного драмтеатру (м. Маріуполь) заслужена артистка України Людмила Колосович: «Після прибуття одразу зрозуміли, що перша вистава має бути про Василя Стуса, оскільки часу писати щось нове не було, а тут разом знайшли вдалу п’єсу. Для нас справа честі, аби театр був відновлений, а можливо, й заново народжений. Усе для того, аби розвивати українську культуру».

Василь Марюхнич, директор – художній керівник Закарпатського академічного обласного українського муздрамтеатру ім. братів Шерегіїв, як повідомляє прес-служба облвійськадміністації, переконаний: завдяки великому досвіду обох театрів вдасться досягнути ще більших успіхів.

Фото прес-служби ОВА.