Це вже третій гуманітарний вантаж з нашого міста для працівників ЧАЕС, повідомляють на сайті Вінницької міськради. Автотранспорт завантажили продовольством, зокрема, продуктами харчування першої необхідності: по дві тонни борошна, сухого молока, цукру, чотири тонни кукурудзяної крупи, дві тисячі літрів олії, розфасованої у ПЕТ-пляшки та іншою продукцією (на знімках).

«Цей вантаж допоможе забезпечити харчуванням працівників Центрального підприємства з поводження радіоактивними відходами атомної станції, — розповів волонтер Дмитро Дідик. — Нині там зайнято роботою понад півтори тисячі людей, вважаємо за необхідне підтримати їх».

За словами волонтера, це вже третій вантаж з Вінниці для атомників. Пан Дмитро уточнює, що найбільш складним став перший рейс, насамперед з логістичних міркувань. Було це у середині квітня. Тоді, крім продуктів харчування, завезли засоби гігієни, медикаменти, спальні мішки.

«Коли машина доїхала до місця призначення, працівники спеціалізованого підприємства атомної станції були приємно вражені і водночас неабияк здивовані тим, як водіям вдалося добратися до них», — згадує Дмитро Дідик.

Каже, що гуманітарний хаб Вінницької міської ради то фонду «Подільська громада» працює з перших днів війни. Автомобілями доставляють допомогу в різні регіони держави. На жаль, багато шляхів зруйновані, тому інколи виникають затримки в дорозі, водіям доводиться об’їжджати манівцями.

До речі, вони заслуговують на повагу за свою сміливість вирушати у рейси, адже деякі з них є небезпечні. Але їдуть, бо розуміють, що працюють на Перемогу над російським агресором, наголошує волонтер.

Фото з сайту Вінницької міськради.