Театр не працює з моменту захоплення міста ворожими військами.

Мабуть, заради стимулювання творчої активності колективу вони влаштували тут обшук із залякуванням. Потім почали викликати технічних службовців і творчих працівників по одному, й обіцяти їм всілякі блага – від продовольчих пайків до зарплатні в російських рублях, аби лишень анонсувати «відновлення культурного життя» заради картинки на РосТБ.

От тільки якщо дійде до постановки спектаклю, то її рівень навряд чи дотягне до рівня художньої самодіяльності у дитячому садку. Адже більша частина трупи, включно із головним режисером Сергієм Павлюком та генеральним директором Олександром Книгою (останнього загарбники ще й викрадали з дому, звільнивши після погроз) після окупації покинули Херсонщину і роз’їхалися по всій Україні – від Києва до Івано-Франківська. Тож поєднати зусилля заради нових спектаклів поки що фізично неможливо – хіба дочекатися звільнення рідного Херсона.

А от міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» цьогоріч таки відбудеться, незважаючи ні на що. Як повідомив власкора «Голосу України» гендиректор та художній керівник театру Олександр Книга, його проведення планують з 10 по 19 червня поточного року. Участь у фестивалі братимуть тридцять театрів з шести країн світу. От тільки спектаклі вони будуть демонструвати на власних сценах, хіба супроводжуючи їх анонсами про те, що вистави йдуть у рамках «Мельпомени Таврії».

Херсонська область.