Про це заявляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm на основі отриманої з різних джерел інсайдерської інформації. Аналітики припускають, що на 16-17 травня або пізніше цієї дати в Маріуполі готується реалізація масштабних дій зс рф за участю полонених українських військовослужбовців та викрадених росіянами мирних жителів. До дій інформаційно-психологічного характеру планують залучити до 2000 людей. 
 
InformNapalm озвучила ключові дані, які заплановані росіянами на ці дні. А саме: привезти до Маріуполя до 2000 полонених. Слідом відправити військовослужбовців розвідроти, які в обов'язковому порядку отримали наказ узяти протигази, повний загальновійськовий захисний комплект та додаткові невеликі рюкзаки, вміст яких невідомий. А ще – шість автомобільних цистерн (що в них – невідомо) у супроводі  охорони на бронетехніці.

Аналітики InformNapalm, ґрунтуючись на отриманих даних, припускають, що командування рф може використовувати полонених людей для створення картинки російських пропагандистських ЗМІ: нібито захисники «Азовсталі» здалися в полон і після цього спробують використати вміст цистерн (можливо, хімічні речовини), щоб «викурити» справжніх захисників з їх позицій. Також полонених можуть використовувати як живий щит для реалізації штурмової операції. Не виключають інші варіанти розвитку подій.

У понеділок зранку в російських ЗМІ, з посиланням на командира батальйону «Восток» Олександра Ходаковського,  вже почали розганяти фейк до «картинки»: мовляв, «перша група українських військовослужбовців вийшла з «Азовсталі» з білим прапором».  

Розвідувальна спільнота InformNapalm вважає, що це тільки перша «проба пера» московітів навколо теми українських  полонених, яких у вихідні завезли в Маріуполь для створення потрібного сюжету або інших інформаційно-психологічних спецоперацій. При цьому аналітики попереджають: рашисти готували щось доволі масштабне з більшою кількістю людей... 

У разі реалізації цього сценарію російське керівництво очікує отримати множинний ефект. Для внутрішнього споживача – давно очікувана «перемога» над захисниками Маріуполя. Для лідерів світу, від яких тією чи іншою мірою залежить режим путіна, – відповідь на їхні заклики про евакуацію людей з «Азовсталі». Для  виправдання «спецоперації» і  задоволення схиблених амбіцій та на загал – демонстрація полону стійких і непохитних «нациків Азову». Вочевидь, після такої постановочної картинки всі наступні відео з «Азовсталі» роспропаганда називатиме «українськими фейками», а натомість міжнародній спільноті нав'язуватиме своє штучно створене «побєдоносіє».

Фото: «Азовсталь», сьогодні, автор – Дмитро КОЗАЦЬКИЙ з Азову.