Днями у Києві побувала делегація Верхньої палати Конгресу Сполучених Штатів Америки на чолі з лідером республіканської меншості в Сенаті Мітчеллом Макконнеллом.

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з сенаторами наголосив, що цей важливий візит є потужним сигналом двопартійної підтримки України з боку Конгресу США, а також американського народу.

Президент відзначив особливу роль США в посиленні санкційного тиску на росію. Зокрема, він наголосив на ухваленні Конгресом Сполучених Штатів законів про заборону імпорту російської нафти та призупинення торговельних відносин з росією та білоруссю. Також, за його словами, особливо важливим є посилення санкційного тиску на банківський сектор країни-агресора. «Розраховую на підтримку Сполученими Штатами подальшого посилення санкцій. Крім того, вважаємо, що росію має бути офіційно визнано державою – спонсором тероризму», – акцентував Володимир Зеленський.

Глава держави подякував США за лідерство в підтримці України.

Президент назвав визначною подією для нашої країни набрання чинності американським законом про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Адже посилення оборонної і фінансової підтримки нашої держави є надзвичайно важливим під час протистояння збройній агресії росії.

Володимир Зеленський також висловив сподівання, що Сенат США оперативно затвердить пакет додаткового фінансування для підтримки українського народу, який уже було розглянуто у Палаті представників і збільшено з 33 до 39,6 мільярда доларів. Нагадаємо, голосування за цей законопроект заплановано на 18 травня.