Їхньою метою став огляд деокупованих територій і визначення першочергових кроків для їх відновлення.

Про це інформує Київська обласна державна адміністрація.

Відтак упродовж дня Олександр Павлюк і Олексій Кулеба провели виїзні наради в селищах Красятичі та Іванків, а також у селах Мар'янівка, Луговики, Розважів і Кухарі.

Зокрема у Красятичах та Іванкові керівники області зосередило свою увагу на роботі гуманітарних штабів, а в селах оглянуло найбільш зруйновані інфраструктурні та житлові об'єкти.

«Київщина - одна велика родина. Люди гуртуються, допомагають одне одному. Але, безумовно, підтримка області та держави є вкрай необхідною. Щотижня зустрічаємося з місцевими жителями у різних населених пунктах регіону, щоб знати про проблеми кожної сім'ї та надавати людям допомогу. Нині ми забезпечуємо жителів деокупованих територій усіма предметами першої необхідності», - резюмував Олександр Павлюк.

У селі Луговики Олександр Павлюк і Олексій Кулеба поспілкувалися з мешканцями, які залишилися без будинків. У селі вщент зруйновано вісім приватних будинків, які російські окупанти обстріляли ракетами. Ще один населений пункт Загальці - там загарбники скидали на село авіабомби на будинки людей. У селах Кухарі та Розваживці  розбиті школи.

«Рашисти руйнували та знищували все на своєму шляху. Розбиті школи, дитячі садки, приватні будинки. Але люди, які пережили страхіття окупації, налаштовані по-бойовому. І це не може не вражати. Вони впевнені, що все відбудують і зроблять свої рідні міста ще кращими. Ми зі свого боку  цьому будемо всіляко допомагати. Наші люди непереможні», - зазначив Олександр Павлюк.

 Про це інформує прес-служба Київської обласної військової адміністрації на сторінці у соцмережі.

«Голос України».