Коментуючи ситуацію, міський голова Олександр Симчишин зазначив, що підвищувати тарифи можна буде лише тоді, коли на АЗС з’явиться пальне і буде відома його вартість.

Поки ж на маршрути міста щодня виходить 196 маршруток приватних перевізників, і це на два десятки менше, ніж було до початку війни.

Міській владі вдається утримувати тариф за рахунок дотацій з міського бюджету. Для цього на нинішній рік передбачено майже 12 мільйонів гривень для приватних перевізників та 120 мільйонів гривень для «Хмельницькелектротрансу». Однак така фінансова підтримка була визначена з урахуванням старої вартості пального. Тепер же розрив між тарифами та витратами перевізників доведеться покривати за рахунок підвищення вартості проїзду.

Тим часом у Кам’янці-Подільському повідомили: великі комунальні автобуси не вийшли на міські маршрути через те, що кошти на відшкодування пільгових перевезень не надходять із казначейства – гроші насамперед йдуть на воєнні цілі. Через відсутність фінансування немає змоги закупити пальне для транспорту.

Фото автора.