Про це повідомляє сайт Вінницької міськради з посиланням на міського голову Сергія Моргунова. У Вінниці проживає понад 70 осіб з трансплантованими органами. Вони повинні регулярно проходити спеціальну діагностику. За її результатами лікарі призначають терапію, вона необхідна для підтримання життєдіяльності донорських органів.

Періодичне тестування дає можливість підібрати індивідуальну дозу ліків та стежити за їхнім впливом на організм пацієнта. Дотепер таку діагностику не проводили у жодному медичному закладі обласного центру. Хворі змушені були їздити у Київ, у Національний інститут хірургії і трансплантології імені Шалімова. Позитивно вирішити це питання вдалося завдяки спільним зусиллям з благодійним фондом міськради «Подільська громада», зазначив Сергій Моргунов.

«Фахівці Інституту Шалімова провели навчання персоналу нашого комунального лікувально-діагностичного центру, подбали про реактиви, а необхідним сучасним обладнанням лабораторію забезпечили раніше», — пояснив міський голова Вінниці. Синергія зусиль здатна долати найскладніші виклики. Коли влада і громадський сектор працюють, як одна команда, можемо робити більше для нашого міста, додав посадовець.