Про це інформує Державна інспекція ядерного регулювання України.

Обговорили питання відмови від використання палива виробництва рф на блоках ВВЕР-440 українських АЕС, регулювання ядерної та радіаційної безпеки в умовах воєнних дій.

«Дякую уряду США за постійну всебічну та своєчасну підтримку України у боротьбі проти російського агресора. За оперативне реагування та надання такого гостро необхідного вимірювального обладнання, яке буде використано Держатомрегулюванням для визначення масштабів впливу на навколишнє середовище у результаті ядерної терористичної діяльності військових рф», – зазначив в.о. голови – головний державний інспектор з ядерної та радіаційної безпеки України Олег Коріков.

Окреслили і майбутні напрями двостороннього співробітництва, зокрема, це підтримка українського регулятора при подальшому вивченні досвіду ліцензування розвинутих ядерних технологій, що реалізовані в проектах енергоблоків АР1000 та ММР.

Окрім цього, планується технічна допомога та посилення спроможностей функціонування Інформаційно-кризового центру Держатомрегулювання та введення в експлуатацію Державного регістру індивідуальних доз опромінення персоналу та населення – це сучасне комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення, перелік якого було подано до МАГАТЕ у рамках RANET.

У сучасних умовах для України ці проекти є вкрай важливими та пов’язані з можливими ризиками необґрунтованого переопромінення населення, інформує Державна інспекція ядерного регулювання України на офіційній сторінці відомства у соцмережі.

«Голос України».