Як ідеться в пояснювальній табличці українською та англійською мовами, обгоріла залізяка нещодавно була літальним апаратом космічних сил російської федерації. Штурмовик Су-25 см з бортовим номером rf-91961 належав до 18-го полку штурмової авіації агресора. Зазначається – це один з двох літаків, які завдали удару по житловому будинку в Ірпені Київської області. Але ас був збитий українськими військовими цьогоріч 2 березня. Металобрухт впав в районі села Вишеград. Доля ворожого пілота невідома…

А днями у імпровізованому музеї просто неба на радість «відвідувачам» з’явилися нові експонати.

Тепер уздовж вулиці «красується» напівзнищена нашими бійцями наземна техніка загарбників. Зокрема, бронетранспортер БТР-82А, якого було підбито внаслідок артилерійського удару по скупченню ворожих сил на летовищі аеропорту «Антонов» у районі смт Гостомель (Київщина).

Також до уваги перехожих – вигорілій усередині спеціальний броньований автомобіль «Тигр-М» з кулеметним модулем, що, як кажуть, «доїздився» на тому таки летовищі.

Після огляду залізяччя, на яке перетворилася грізна техніка завойовників нашої землі, виникає кілька думок:

По-перше, звісно, СЛАВА ЗСУ!

По-друге, побільше б таких привітань для кремля.

По-третє, багато хто з представників української влади вже ініціюють спорудження на визволених від російських окупантів територіях величавих монументів на честь наших бійців. Але саме обгоріла ворожа техніка – найкращий нині пам’ятник. Згаданими експонатами, задля розміщення яких не треба значних капіталовкладень, можуть поділитися численні армійські підрозділи та сили тероборони. Думається, таким радітимуть жителі усіх українських міст і сіл.

Натомість нині є куди витрачати гроші. Приміром, на відновлення будинків на визволених від загарбників територіях. Так, у Ірпені, за інформацією міського голови Олександра Маркушина (на знімку ліворуч, під час візиту делегації парламенту Ірландії), пошкоджено майже 50% житлового фонду.

Тим часом до населеного пункту вже повернулися майже 45 тисяч мешканців – ледь не половина жителів населеного пункту. Тож найактуальніше питання тут – звести якнайшвидше нові багатоповерхівки. А спорудження грандіозних меморіальних комплексів нашим Героям, які – однозначно – цього заслуговують, можна перенести на потім, на Післяперемоги!

Фото автора.