Як повідомляють північномакедонські ЗМІ, кримінальний суд Скоп'є розглянув у травні ще одну справу, відкриту проти 51-річного екс-прем'єра. В суді прокуратура пред'явила Груєвському звинувачення у тому, що він у 2011-му наказав знести житловий та бізнесовий комплекс у Скоп'є. Він належав Фіагу Цаноскі, лідеру невеликої партії, яка раніше вийшла з уряду Груєвського. Сам Цаноскі почав викривати афери Груєвського і став його запеклим ворогом. Сторона звинувачення вважає, що команда стосовно знесення комплексу була актом політичної помсти з боку Груєвського, а отже - і зловживанням владою. Суд погодився з доказами прокуратури і ухвалив рішення: позбавити екс-прем'єра волі на дев'ять років.

Північномакедонські ЗМІ зазначають, що це вже четвертий тюремний термін для Ніколи Груєвського, який втік із країни у 2018-му. У квітні його засудили на сім років позбавлення волі за розкрадання 1,3 мільйона євро з фондів власної партії - ВМРО-ДПМНЄ. Не виключають, що саме на ці гроші та кошти вкрадені за десять років перебування на посаді лідера партії і глави уряду живе й розкошує колишній прем'єр у Будапешті. Йому висунуто додаткові звинувачення у тому, що він заохочував прихильників своєї партії до насильницьких дій проти депутатів парламенту в 2017 році. Якщо ця справа дійде до суду, то екс-прем'єрові додадуть ще один термін покарання.

Але навряд чи він опиниться за ґратами у Північній Македонії.

Судові органи та МВС країни вже кілька років безуспішно надсилають до Будапешта прохання про екстрадицію злочинця. У відповідь Груєвський стверджує, що втік з батьківщини після того, як отримав попередження, що його хочуть вбити у в'язниці. Зрозуміло, що його друг Віктор Орбан не допустить цього.