Про це інформує Віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Закупили за проектом «Ноутбук кожному вчителю» понад 61 тисячу ноутбуків для вчителів. Адже технології — це про наше майбутнє.

Нині тисячі шкіл постраждали від бомбардувань, багато родин вимушено покинули свої домівки. Та навіть у таких умовах вчителі героїчно продовжують навчальний процес та проводять уроки онлайн. Вмикаються в зуми та надсилають учням завдання з бомбосховищ.

Нещодавно разом з МОН нам вдалося домовитися про партнерство з Google for Education, що передбачає передачу Україні 43 000 ноутбуків Chromebook для викладачів. Така технічна підтримка допоможе їм ефективно продовжувати дистанційне навчання. Партнерами проекту виступають ЮНЕСКО.

Окрім цього, освітяни зможуть пройти онлайн-навчання від Google, а також безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education до кінця року. Це дасть змогу зробити освітній процес більш цікавим та продуктивним.

Разом з МОН ми продовжуємо рухатися до нашої мети — забезпечити ноутбуком кожного вчителя,– інформує Михайло Федоров на особистій сторінці у соцмережі.

 «Голос України».