Звернення розміщено на сайті міськради у розділі «Місцеві петиції». Його автор Микита Кучер зазначає, що російський біолог Клімєнт Тімірязєв, ім’ям якого названа одна з вулиць у середмісті (на знімку), не мав жодного стосунку до Вінниці.

«Тімірязєв жодним чином не пов'язаний з Вінницею, Поділлям і навіть Україною, — йдеться у петиції. — Крім того, за даними з відкритих джерел, він активно підтримував жовтневий переворот 1917 року. Виходячи з цих причин, перейменування є доцільним».

Нинішній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також не бував у Вінниці. Однак цього політика у нашому місті уже назвали щирим українцем. Вінничани неспроста говорять про нього, як про справжнього друга України. Завдяки активним діям Джонсона Британія є одним з лідерів в оборонній підтримці нашої держави, в антивоєнній коаліції та у запровадженні санкцій проти рф через її військове вторгнення у незалежну державу.

Нагадаємо, цей політик одним з перших відвідав Київ на початку квітня — у час героїчного спротиву російським окупантам.

«Оскільки мешканці громади мають бажання жити не на вулиці Тімірязєва, а на вулиці Бориса Джонсона, просимо задовольнити це бажання, враховуючи доцільність перейменування, викладену вище», — наголошує автор петиції.

Для розгляду петиції і прийняття рішення необхідно, щоб на її підтримку віддали свої голоси загалом 350 вінничан.

До речі, ім’я Тімірязєва носить також головна книгозбірня області — універсальна наукова бібліотека, розташована на вулиці Тімірязєва. Недавно її колектив звернувся до міської влади з аналогічною пропозицією — змінити назву.

Фото з відкритих джерел.