Серед таких колег і український фотокореспондент та документаліст Максим Левін.

Макс, який знімав для Радіо Свобода, а також Reuters, BBC та Associated Press, загинув, висвітлюючи вторгнення росії на Київщину. Левін зник безвісти 13 березня, а 1 квітня тіло фотокореспондента було знайдено біля села Гута Межигірська.

Макс Левін (на знімку) працював на війні від самого її початку – з 2014 року – і був одним із тих, кому вдалося вибратися живим із Іловайського котла. «Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну», – мріяв журналіст. На жаль, його високопрофесійні роботи не зупинили війну і вона й надалі забирає дедалі більше життів.

Загалом за даними, що їх опублікував Інститут масової інформації, серед семи журналістів, яких було вбито під час виконання своєї роботи – троє українських та четверо іноземних. Дві жінки та п'ятеро чоловіків.

Також за даними Інституту масової інформації, 22 медійники загинули як учасники бойових дій або внаслідок російських обстрілів, не під час виконання ними журналістських обов'язків.

Окупанти продовжують викрадати та брати в полон представників медіа. Зафіксовано дев'ять випадків захоплення та викрадення журналістів росіянами. Останній випадок стався в тимчасово окупованому Херсоні в травні. Російські військові викрали з помешкання інженера «Суспільне Херсон» Олексія Воронцова. Проте через шість днів його відпустили. Тим часом доля журналіста Дмитра Хилюка, який зник на Київщині під час російської окупації, досі невідома. Незважаючи на те, що цю територію з березня вже звільнено, його досі не вдалося знайти. 

Варто також зазначити, що внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України продовжують закриватися медіа. За даними Інституту масової інформації, щонайменше 113 регіональних медіа змушені були припинити роботу через погрози з боку російських окупантів, захоплення редакцій та неможливість працювати в умовах тимчасової окупації. Ситуація з кібератаками теж є критичною, адже їх кількість зростає. За три місяці зафіксовано 32 таких випадки.

Щодо погроз та переслідувань журналістів й медіа, то за три місяці війни було зафіксовано 50 випадків. Якщо спочатку окупанти фізично погрожували, то зараз це відбувається в інтернет-просторі. Зокрема, з початку березня спостерігається стабільна тенденція до залякування журналістів через розсилання на їхні пошти, особисті чи редакційні, погроз ув'язненням, тортурами та допитами. 

Крім того, російські окупанти продовжують знищувати українське мовлення на тимчасово захоплених територіях.