Колектив лікарні привітала медична спільнота міста, керівники лікарняних закладів, представники влади, йдеться у повідомленні про подію на сайті Вінницької обласної військової адміністрації.

Голова адміністрації Сергій Борзов подякував медикам за злагоджену роботу у час війни та надання якісної фахової допомоги цивільним і військовим пацієнтам. Також висловив вдячність за те, що прийняли у колектив трьох лікарів і чотирьох медсестер з тимчасово окупованих регіонів держави.

«Повернуться з війни 20 ваших медиків і наступний ювілей закладу відсвяткуємо більш урочисто і гучно», — наголосив Сергій Борзов і вручив керівниці закладу Софії Юрченко сертифікати на два монітори пацієнта. Лікарям і медичним сестрам роздали грамоти та подарунки від обласної влади.

Голова Вінницької облради В’ячеслав Соколовий зазначив, що облрада зажди підтримує всі проекти колективу.

«Така співпраця сприяє досягненню тих високих результатів, що їх має лікарня», — сказав посадовець.

За роки незалежності держави в лікарні відкрито нові відділення — судинно-мозкової патології, неврології та нейрохірургії, які тривалий час залишалися єдиними не тільки в області, а й сусідніх регіонах. Не дивно, що до Вінниці приїжджають вивчати досвід медики з інших областей.

Учасників свята ознайомили з історією закладу. У далекому 1897-му, коли відкрили спеціалізовану лікарню з надання психіатричної допомоги населенню Південно-Західного краю, у палатах нараховувалося 720 ліжок. Нині їх — 742, зокрема, 602 — психіатричні, 115 неврологічні та 25 — нейрохірургічні.

«Наша лікарня переживає уже четверту війну, — каже керівниця закладу Софія Кучерук. — Були дві світові, громадянська, під час яких два рази приміщення руйнували, але відбудовували. Нині колектив працює в особливих умовах, надаємо допомогу ще й військовим, тим само робимо свій внесок у Перемогу».

Фото з сайту Вінницької обласної військової адміністрації.