І додав: «Від початку повномасштабного наступу російських окупантів на Україну керівництво області спільно з місцевим бізнесом розробили протоколи реагування на кризові ситуації». Один з протоколів стосується збільшення частки постачання пального на Закарпаття локальними компаніями, що займаються імпортом нафтопродуктів із сусідніх країн ЄС та мають чинні контракти.  

Влада області, за словами голови ОВА, забезпечила швидку логістику, проходження кордону та розмитнення, підтримала підприємців на стадії укладання нових і розширення наявних контрактів. До цього процесу також було залучено дипломатів, з якими в режимі 24/7 розв'язували логістичні питання.  

Тому нині ситуація така:

– частка закарпатських підприємців на ринку регіону зросла приблизно з 5% на 40% і тримає динаміку на збільшення;  

–  місцевий бізнес нарощує свої потужності, точки роздрібної та оптової торгівлі, збільшує кількість робочих місць і податки до бюджетів;  

–  гарантовано безпеку паливного сектору області, що безпосередньо впливає на економіку та суспільно-політичну ситуацію;  

–  Закарпаття стало єдиним регіоном України, де зникли черги на АЗС;  

–  кількість вантажівок, які забезпечують імпорт пального, за три тижні збільшилася з 23 до 43 одиниць.  

«Сьогодні все ще залишаються труднощі з постачанням пального в райони, де місцеві постачальники не мають АЗС. Однак це питання щодня наближається до розв'язання», – зазначив Віктор Микита, підкресливши, що Президент України Володимир Зеленський високо оцінив такі результати. 

Під час робочої поїздки до Києва керівництво ОВА обговорило досвід Закарпаття з міністром інфраструктури Олександром Кубраковим.   

«Отримали підтримку для реалізації наступних ініціатив, про які буде повідомлено незабаром, –  констатує очільник ОВА. –   Крок за кроком ми створюємо наше закарпатське «економічне диво», яке стає реальністю завдяки спільній злагодженій роботі усіх краян».

Тож, успіху!

Фото прес-служби ОВА.