З одного боку, кремлівські пропагандони запевняють аудиторію в РФ, що на загарбаних землях півдня буцімто «життя налагоджується» і на морському узбережжі навіть от-от розпочнеться курортний сезон. Та з іншого, вони ж роблять усе, аби відлякувати відпочивальників з Росії від тих-таки окупованих курортів. 

Свіжий приклад: у віртуальному просторі рашисти розганяють панічну інформацію про «раптово знайдений» у Скадовську могильник тварин, загиблих від сибірської виразки, який нібито становить небезпеку для людей і сьогодні. 

Такий могильник і справді є, але наведені вище закиди рішуче спростував перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. «Орки заявили, що знайшли у районі Скадовська покинуте поховання сибірки. І що українська влада ігнорувала загрозу жителям, незважаючи на ризик їх масового захворювання… Якщо ці дикуни не будуть колупатися в цих локаціях, загрози населенню не буде», – зазначив у своєму виступі Юрій Соболевський. 

До речі, газета «Голос України» цілком може підтвердити обґрунтованість тверджень Юрія Соболевського. Свого часу поруч із могильником сибірської виразки у Скадовську почали будівництво дельфінарію «Акварель», і ще 2013 року парламентське видання скерувало до Державної санітарно-епідемілогічної служби України та Державної ветеринарної служби України інформаційні запити, чи не становить таке будівництво загрози для цілісності об’єкту.

Фахівці відповіли, що такої загрози не вбачають («ГУ» тоді підготував відповідну публікацію). І час підтвердив обґрунтованість їх висновків: упродовж минулих дев’яти років ніяких заражень сибірською виразкою у Скадовську не сталося.

Та нині пропагандисти щосили намагаються «заразити» згадкою про хворобу інформаційне середовище. Незрозуміло тільки, навіщо: аби зайвий раз налякати росіян «образом ворога»?

Херсонська область.