У Долинській територіальній громаді провели в останню дорогу загиблого уродженця Донеччини Андрія Альтиченка (на знімку). Солдат віддав життя за рідну землю в нерівній битві з російським агресором поблизу населеного пункту Богородичне.

Із військовими почестями 24-річного бійця поховали на Прикарпатті, куди ще на початку війни Альтиченко перебрався разом із родиною. Оселилися в селі Яворів Долинської тергромади. Андрій був призваний на військову службу Дружківським райвійськкоматом Донецької області і з перших днів став на захист Батьківщини.

"Андрій обіцяв повернутися до своїх рідних, і навряд чи хто міг подумати, що невблаганна смерть забере його, що ворожий снаряд так швидко обірве молоде життя, - зазначив Долинський міський голова Іван Дирів. - Усе, що тепер можемо зробити для бійця - провести молитвою і віддати почесті Герою. Він став рідним для кожного з нас, бо поріднили нас Україна та жорстока війна".

Останні почесті віддали загиблому й депутати обласної ради, зокрема Назарій Іванів, котрий зазначив, що молодий Герой до останнього подиху мужньо боронив право кожного українця на вільне життя у незалежній державі.

"Захоплююся мужністю загиблого Героя! Андрій боровся за незалежність, суверенітет та право на свободу кожного українця. Своїм ідеалам він був вірний до останнього подиху, до останньої краплі крові", - зазначила й голова Калуської районної військової адміністрації Жанна Табанець.

Андрій Альтиченко став першим загиблим із числа внутрішньо переміщених осіб на Прикарпатті.

Фото з відкритих джерел.