Про це на офіційній сторінці підприємства у Фейсбуці розповів директор Борис Дуденко.

За його словами, сума збитків МКП «Миколаївводоканал» від ворожих обстрілів, за попередніми підрахунками, вже перевищила 20 мільйонів гривень. Найбільше страждають споруди водозабезпечення та водовідведення в Корабельному та Інгульському районах, проте спеціалісти підприємства намагаються все швидко полагодити.

«Ми спілкуємося з усіма можливими донорами, які допоможуть відновити об’єкти. З Посольством Данії, Європейським інвестиційним банком, міжнародною організацією Червоного Хреста. Також підключаються партнери з різних країн — Чеської Республіки, Австрії, Німеччини», — розповів директор МКП «Миколаївводоканал».

Як зазначив начальник насосних станцій Тимофій Прокопенко, ухвалено рішення відновити всі технологічні водопроводи для безперебійної подачі води одному з районів Миколаєва. «Приблизно буде демонтовано 10—12 метрів старих труб, а на заміну поставлять нові труби та нову запірну арматуру. На сьогодні всі насосні станції працюють у цілодобовому режимі та безперебійно. Аварійних ситуацій немає, проте ми все одно намагаємося їх попередити. Отже, проводимо плановий ремонт, як на цій станції», — сказав Тимофій Прокопенко.

Директор МКП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко також повідомив, що до початку війни було декілька амбітних планів щодо відновлення комунікацій. Проте їх дещо розділено. Ті проекти, які можливо втілити, реалізовуватимуть. Щодо інших, які потребують роботи в небезпечних місцях, то їх зупиняють і планують відновити, коли буде менше ризиків.

Борис Дуденко додав, що під час виконання робіт постраждали п’ятеро співробітників підприємства. Вони отримали поранення різного ступеня тяжкості. «Також не треба виключати фактор психологічного впливу на наших людей, які перебувають на своїх робочих місцях під обстрілами. Ми намагаємося облаштовувати місця, які будуть безпечні для того, щоб люди могли перебувати там під час обстрілів», — сказав він.

Машиніст однієї із станцій МКП «Миколаївводоканал» Ірина Нотич розповіла, що під час вибухів в одному з районів Миколаєва у споруді декілька разів вилітали вікна. Зараз більшість вікон заклеєно плівкою.

Надалі, щоб уникнути замерзання води у трубах та забезпечити безперебійну роботу взимку, будуть встановлені нові шибки. Як писав «Голос України», Миколаїв із 12 квітня позбавлений централізованого постачання питної води до осель містян.

Миколаїв.

Фото з відкритих джерел.