Її голова Валентина Кривцова повідомляє: «Кожен із 30 учасників підготував роботи, створені під час війни. Ідея проекту — на прикладах мистецтва показати патріотичний настрій українських митців, непохитність і незламність духу в часи випробувань».

Наразі в соцмережах представлені роботи миколаївської вишивальниці Ірини Гурської (на знімку). Майстриня вже понад 20 років вишиває картини атласними стрічками.

Троянди, нарциси, мальви, ромашки, маки, волошки й бузок розквітають на вишитих панно пані Ірини. Різнобарв’я кольорів та відтінків, гра контрастів і технік надають роботам особливого відчуття об’єму та реальності.

У творчому доробку пані Ірини — понад 100 робіт, переважно квіткових композицій. Вони зберігаються у приватних колекціях не лише в нашій країні, а й у різних куточках світу. Окрім картин, майстриня полюбляє оздоблювати одяг об’ємними квітковими орнаментами із стрічок. Це надає речам особливого стилю та індивідуальності.

А ще Ірина працює у міській станції юних техніків Миколаєва. Вона викладає малечі початкове технічне моделювання. Навчає юних митців роботи з паперовою пластикою, текстилем, деревиною. Не забуває і про вишивку: учні залюбки опановують цей творчий процес для декорування текстильних іграшок. Саме так Ірина поєднує улюблені справи: гармонійно переплітає викладання із захопленням.

Навіть під час війни вишивальниця продовжує створювати нові картини. Також робить ляльок-мотанок у вигляді янголят, які стануть оберегом для наших бійців на передовій. Та сьогодні вона пишається особливою новою роботою, над якою працює саме зараз, — зображенням українського національного символу — Тризуба, викладеного синьо-жовтими квітами. Вишите панно символізує процвітання нашої незалежної вільної України. А також нашу Перемогу і віру у щасливе майбутнє!

Миколаївська область.


На знімку: у доробку майстрині понад сто вишитих картин. Тризуб символізує Перемогу.

Фото з відкритих джерел.