Родина Слюсарів, яка втекла від війни й оселилася у селищі Вороновиця, що неподалік від Вінниці, звернулася до мешканців громади зі словами подяки за підтримку у важкий для них час. Написаний від руки текст розмістили на сайті громади. Його не можна читати без хвилювання. Це ще один приклад того, як українці вміють гуртуватися у дні війни, подати один одному руку допомоги.

Написала подяку Ніна Слюсар від імені своєї сім’ї. Жінка розповіла, що вони довго залишалися у своєму населеному пункті після початку бойових дій. На те були причини: не могли залишити хворих батьків та дідуся.

З листа: «І лише невимовний страх, що можеш не добігти до підвалу, що загинуть діти, змусив тікати від війни. Як це вдалося, відомо тільки Всевишньому і нам самим».

Після приїзду у безпечне місце виникло запитання: як бути далі?

«Одяг мали тільки той, в який були вбрані, приїхали без харчів, взагалі без нічого, — продовжує Ніна Слюсар. — На щастя, зустріли у Вороновиці добрих і чуйних людей».

Їм допомогли підшукати житло, з ними ділилися продуктами, надали одяг.

«За все те, що маємо нині, дякуємо всій громаді, — йдеться у листі. — Є на чому спати, готувати їжу, маємо холодильник і пральну машинку. У перші години перебування на новому місці нас найбільше вразила людяність наших сусідів, людей літнього віку — Івана та Жанни Дзюб. Вони поділилися з нами їжею, яку на той час приготували для себе. Розчулили до сліз. На подяку заслуговують їхня племінниця Олена Дорош та її чоловік Олександр. Невимовно вдячні за підтримку Наталії Дробинко, Мілі Анатоліївні, пані Ользі. Велике спасибі всім небайдужим жителям Вороновицької громади за виявлену людяність та розуміння нелегкої ситуації, в якій ми опинилися».

Слюсарі бажають мешканцям громади здоров’я і миру, а всім українцям — Перемоги над російським агресором, з вини якого їхня сім’я, як і багато інших родин, стала вимушеними переселенцями. Слюсарі з нетерпінням чекають того дня, коли знову зможуть повернутися до рідної домівки. Тоді вони залишать Вороновицю, але в серці збережуть вдячність і любов до мешканців цього селища.

Вінницька область.