За підтримки міської влади його безпосередніми організаторами стали тамтешні молодіжний парламент і комітет молодіжних організацій. Таку ініціативу, спрямовану на підтримку самотніх людей похилого віку, в індустріальній столиці Полтавщини втілювали в життя й раніше, зокрема в розпал пандемії коронавірусу.

Однак сумні реалії воєнного стану дошкуляють цим бабусям і дідусям не менше навіть у відносно спокійних регіонах нашої держави. Досить згадати хоча б істотне подорожчання останнім часом продуктів, засобів гігієни та інших найнеобхідніших товарів. За таких обставин кременчуцькі активісти молодіжного руху закликали небайдужих земляків згадати саме про тих, кому сьогодні найважче...

Ініціатори проекту склали своєрідний реєстр доброчинців, готових допомогти людям, які перебувають під опікою терцентрів соціального обслуговування. Йдеться про те, щоб зібрати продуктові набори для них або привітати з днем народження подарунком. При цьому організатори подбають, щоб кожен благодійник знав, кому саме дістанеться гостинець від нього.

Інші персональні дані й адреси стареньких не розголошуватимуть, аби уникнути ризиків, пов’язаних із можливими зловживаннями. Придбані продуктові набори й подарунки до дня народження доброчинці мають доставити в офіс згаданих молодіжних об’єднань. А розноситимуть їх по домівках Ба та Ді соціальні працівники з терцентрів, які постійно спілкуються зі своїми підопічними і, звісно, добре їх знають.

Зрештою, благодійники отримають ще й своєрідний фотозвіт про вручення їхніх гостинців тим, хто їх справді потребує. Організатори проекту наголошують: його справжню цінність вони вимірюватимуть не вартістю презентів. Бо, скажімо, подарунок старенькій самотній бабусі чи дідусеві можна виготовити навіть власними руками. Увага і тепло сердець для таких людей важать не менше за матеріальні речі.

Полтавська область.

Фото з сайту Кременчуцької міськради.