А так воно й стається: після отримання ЗСУ важкого озброєння від західних партнерів обстріли зайнятих рашистами об’єктів у зонах відпочинку значно почастішали. Скажімо, протягом останніх днів уже двічі прилітали ракети у Скадовський морський порт: першого разу влучили у прохідну, другого — у склад боєприпасів. Причому над ним здійнявся такий стовп чорного диму, що городяни його бачили з усіх кінців міста, залюбки викладаючи фото й відео до соціальних мереж. У порту нині немає військових кораблів рф, натомість чужинці використовують його територію для дислокації своєї бронетехніки, включно із зенітно-ракетними комплексами. От саме її й нищать оборонці України. Та не тільки там і не тільки її.

У містечку Гола Пристань, наприклад, під обстріл потрапив санаторій «Гопри» (на знімку — до окупації) — чи не найстаріша оздоровниця регіону. Туди заселилися було кілька сотень окупантів, та ЗСУ їх «попросило на вихід». Скільки у результаті влучання ракети ординців загинуло та було поранено — невідомо, бо цю інформацію ретельно приховують. Однак про загиблих рідних та близьких можуть не дізнатися і їхні родини в самій московії: адже тіла вбитих дедалі частіше не везуть з Херсонщини додому, а просто спалюють на пустирищах, обкладаючи старими шинами та збризкуючи бензином.

Зокрема, подібний «крематорій» вони облаштували біля селища Чаплинка — звідти йде такий сморід, що мешканці будинків на околиці населеного пункту просто дихати не можуть. Вочевидь, «асвабадітєлі» продовжуватимуть утилізовувати так трупи і надалі. Адже їх оголошують безвісти зниклими, що дає змогу кремлю не сплачувати родинам великі компенсації. Й економити гроші державного бюджету, який через санкції тріщить по швах.

Херсон.