Зустріч із переселенцями, які знайшли прихисток у селищі Радісний Сад.

У Заводському він вирішував нагальні питання мешканців: водозабезпечення, стала робота соціальних служб та комунальних підприємств, надання допомоги тим, хто її потребує, відновлення житла та об’єктів, що постраждали від рашистських обстрілів.

«Справжні бійці тилу — це наші доблесні аграрії, господарі землі, які, незважаючи на війну, вже готові до жнив. У цьому переконався, побувавши в селі Широколанівка Степівської територіальної громади Миколаївського району. Під час відвідування зустрівся з головою Степівської ТГ Віталієм Руденком, побував у сільських фермерських господарствах «Аякс» та «Волощакевич», поспілкувався із працівниками цих господарств та мешканцями громади», — розповів Олександр Пасічний на своїй сторінці у Фейсбуці.

Парламентарій укотре побував у селищі Радісний Сад Радсадівської територіальної громади Миколаївського району. Мав кілька зустрічей з місцевими мешканцями, а також із керівником АТ «Радсад» Олександром Смирновим. Питання життєдіяльності громади обговорили з працівниками освіти та культури громади, місцевими активістами.

«На прохання переселенців, які знайшли прихисток на території населених пунктів Радсадівської громади, окремо зустрівся з цими людьми.

Відвідав Веснянську територіальну громаду, побував у селах Весняне та Крива Балка. Провів особистий прийом громадян, зустрівся з педагогічним колективом однієї зі шкіл громади», — зазначив народний депутат.

На особистих прийомах люди звертались здебільшого із проблемами соціального захисту, підключення газу до будинків після пожеж та обстрілів, допомоги родинам військових та вимушеним переселенцям.

За підсумками зустрічей з’ясувалося, що більшість проблем, які нині турбують людей та керівництво громад, є спільними та потребують командної роботи керівництва, комунальних підприємств та установ, місцевих депутатів та народного депутата України. До таких проблем належать: наповнення бюджету громад та внесення оперативних змін до бюджету; соціальне забезпечення жителів та вимушених переселенців, які мешкають на території громад; реальна підтримка бізнесу, значне послаблення регулювання з боку держави бізнесу, реально доступні кредити; створення робочих місць; забезпечення вугіллям та газом, стабільність та доступність цін на енергоресурси; оптимізація роботи закладів освіти; підготовка до опалювального сезону; допомога громадам у запроваджені енергозберігаючих технологій; відновлення територій після Перемоги у війні з росією; робота підприємств аграрної галузі.

Особливої уваги також вимагають наявні проблеми у сільському господарстві: відсутність пального та висока ціна на нього; закупівельна ціна на пшеницю та ячмінь; отримання «нульових» кредитів аграріями; відсутність складів для зберігання врожаю.

«Упевнений, що моя робота в Національній раді з відновлення України від наслідків війни та регулярне безпосереднє спілкування з керівниками громад і людьми на місцях дасть змогу вибудувати правильну стратегію розв’язання нагальних проблем», — зазначив народний депутат.

Миколаївська область.

Фото автора.