Про це інформує Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та ЖКП на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Зокрема, у вівторок, Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект, який має допомогти стабільно пройти осінньо-зимовий період без підвищення цін на газ та тарифів на тепло. Повідомив голова комітету Андрій Герус.

"Наше завдання - проводити підготовку до ОЗП так, щоб у нас було гарантовано достатньо енергоресурсів - як вугілля, так і газу", - сказав Андрій Герус.

Голова комітету зазначив, що українські компанії здійснюють видобуток газу на території України, але також Україна імпортуватиме газ з Європи (Словаччина, Угорщина, Польща), який зі свого боку потраплятиме туди, зокрема, зі США.

"Цього року США для України буде значним постачальником природного газу" - додав він.

Щодо вугілля - його закуповують як приватні компанії, так і державна компанія "Центренерго". Нині морські шляхи для постачання вугілля заблоковано, проте, незважаючи на війну, в Україні продовжується видобуток власного вугілля: це місто Павлоград, діючі шахти Донбасу та шахти Львівсько-Волинського вугільного басейну. Також здійснюються поставки з Польщі і з інших країн, звідки вугілля може постачатись транзитом залізницею.

Вл. інф.

Фото з відкритих джерел.