Фото: t.me/oleksiihoncharenk

З наближенням українських військ до окупованого Херсона місцевий рух спротиву відкрив справжній «сезон полювання» на відомих колабораціоністів, котрі особливо старанно догоджають рашистам. 

Упродовж кількох днів тут підірвали автівки фейкового «голови» громади легендарної Чорнобаївки Юрія Турульова, «начальника» маріонеткової пенітенціарної служби області Євгена Соболєва та голови « управління сім’ї, молоді та спорту військово-цивільної адміністрації» Дмитра Савлученка.

У перших двох випадках підпільники, схоже, використали малопотужні заряди, тому власники автівок залишилися живі, хоч і потрапили до лікарень із пораненнями. Але згодом учасники спротиву виправилися, і машину Дмитра Савлученка знищили дощенту разом зі зрадником. У салоні також здетонували боєприпаси, які возив із собою «мирний управлінець від спорту», тож він загинув на місці. 

Втім, партизани не приховують, що мішенями номер один для них досі залишаються голова створеної рашистами «військово-цивільної адміністрації» Володимир Сальдо та його заступник Кирило Стремоусов. У зверненні, оприлюдненому через соціальні мережі, один з учасників руху опору навіть закликав обох не тікати з Херсона і прийняти заслужену кару за свої злочини проти народу й держави.

Партизани закликають земляків приєднуватися до боротьби, й називають наступні цілі – будівлі, зайняті військовослужбовцями РФ під комендатуру та місце проживання офіцерського складу. Їх обіцяють випалити пляшками з «бандера смузі».

Херсон.