Як зазначають народні депутати, пан Паскаль Донох’ю на сьогодні обіймає декілька посад у Європейському Союзі, і є надзвичайно визначальним у європейській фінансовій політиці.

Під час зустрічі говорили про санкції проти РФ.

У цьому плані Ірландія вже анонсувала додаткові санкції проти Росії: арешт майна і рахунків на суму 1.72 млрд євро (майже вдвічі більше, ніж було спочатку анонсовано Ірландією у квітні!). Також арештовані додатково: банківські рахунки; яхти і літаки; розкішні маєтки олігархів; рухоме та нерухоме майно російських фізичних і юридичних осіб.

Українські депутати відзначають, що дуже раді бачити прямий і швидкий результат по санкціях.

А також - дякують Ірландії за неймовірну підтримку та спільний тиск далі на інших нерішучих європейських партнерів. Дякують і великим друзям України - ірландським сенаторам, без яких це було б неможливо, - Garret Ahearn та Barry Ward.

Народні депутати Альона Шкрум, Леся Василенко, Дмитро Наталуха та Ростислав Тістик також нагадали ірландським політикам і про санкції, які треба запровадити проти депутатів партій російської думи, що голосували за визнання ДНР і ЛНР та початок війни в Україні.

А особливо - членів партії Путіна-диктатора і злочинця «Єдина Росія». Ця партія має бути віднесена до списку організацій терористів.

Альона Шкрум зазначила: «У ЄС така практика вже є. На сьогодні близько 30 партій різних країн світу віднесені до партій-терористів. «Єдиная Росія» чітко підпадає під критерії і по суті є нічим іншим, як організацією-терористом».

А також додала, що ця санкція забезпечить величезний тиск на кожного члена політичної партії, оскільки до 10 млн росіян будуть підпадати під європейські санкції щодо пересуванню, купівлі нерухомості, майну, бізнес-угод тощо.

До того ж, українські політики розмову про це ведуть уже більше місяця на кожному можливому майданчику. І, звичайно, потребують у цьому допомоги.

Також - важлива новина, яка була озвучена в останній день візиту народних депутатів в Ірландію, - про готовність ірландської компанії будівельних матеріалів - Kingspan (що базується в Кавані) - стати першою компанією у світі, яка прямо зараз збирається інвестувати 200 мільйонів євро у створення будівельного технологічного хабу в Україні.

Це перша така інвестиція з часу війни, компанія обіцяє її розпочати вже до кінця літа. І - гарний сміливий приклад для інших інвесторів.

Як зазначають народні депутати, уже скоро на конференції відновлення України у Лугано - чекають на інші гарні новини, а точніше, не чекають, а працюють над ними.

Інформаційне управління