Про це інформує «Укрзалізниця»  – національний перевізник вантажів та пасажирів.

А все тому, що сюди  завітала «кудлата провідниця» Ніколь.

Член правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський розповів: «Кілька тижнів тому ми відкривали новий сезон на Київській дитячій залізниці (ми про це писали ТУТ і ТУТ) й пообіцяли, що він буде насичений новинками та традиціями. Сьогодні на дитячій залізниці ми подорожуємо з членами родин — домашніми улюбленцями. Також до нас завітала Ніколь, яка стала символом «Укрзалізниці» під час евакуації. Вона стала таким собі антидепресантом для дітей, які виїжджали з небезпечних місць».

Він додав, що «Укрзалізниця» планує запровадити низку заходів та сервісів для людей, які подорожують з домашніми тваринами.

«Від початку війни стало зрозуміло, що є речі набагато цінніші за валізи. Більшість людей не залишили своїх домашніх улюбленців та виїжджали з ними. Ми плануємо зробити вокзали зручнішими для пасажирів з маленькими друзями та вдосконалити сервіс замовлення квитків для пасажирів з тваринами», — розповів Олександр Перцовський.

Собаку бере з собою у рейси провідниця Тетяна, її власниця. «Ніколь закохалась у залізницю свого часу так само, як і я. І хоча наш перший рейс протягом 8 годин був тяжким, потім вона адаптувалась, вивчила всі локації та почувається вільно. Вона спить на підлозі, під столом, на килимку, хоча іноді заскакує навіть на моє ліжко. Вона не допускає чужих і охороняє пасажирів. Ніколь — це моя сім’я, я щаслива, коли вона поруч», — розповідає Тетяна.

«Кудлата провідниця» з евакуаційних рейсів «Укрзалізниці» з перших днів повномасштабної війни допомагає провідниці Тетяні евакуювати людей з Донбасу.

Для домашніх улюбленців на дитячій залізниці того дня організували частування і подарунки завдяки друзям заходу Kormotech («Клуб 4 лапи»), Royal Canin та морозиво «Умка», а також безплатну мандрівку на дитячому поїзді з Ніколь.

Крім того, маленькі гості заходу могли взяти участь у конкурсі малюнків «Тварини та залізниця». Автори найкращих малюнків, вибрані дітьми-працівниками залізниці, отримали абонементи на проїзд на Київській дитячій залізниці на цей сезон, а всі учасники — блокноти із зображенням Ніколь.

Нагадаємо, Київська дитяча залізниця розташована в Сирецькому парку. Найближча станція Київської кільцевої електрички — Сирець.

Додамо, що того вчора, 25 червня, Рівненська дитяча залізниця відкрила літній сезон. Подорож вузькоколійкою від центру міста до зони відпочинку на озері Басів Кут, як і у столиці, супроводжують юні залізничники.

За матеріалами прес-служби «Укрзалізниці».

Фото з Фейсбук-сторінки УЗ.