Начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив про влучання ворожих ракет «у цивільний об’єкт». Міський голова індустріальної столиці Полтавщини Віталій Малецький доповнив цю інформацію таким повідомленням: «Ракетний удар по Кременчуку прийшовся у дуже людне місце, яке на 100 відсотків не має відношення до військових дій. Є загиблі та постраждалі. Разом із усіма відповідними службами знаходжуся на місці трагедії».

Наразі вже й з офіційних джерел відомо про те, що російські ракети влучили в найбільший торговельний центр Кременчука «Амстор». Виникла масштабна пожежа (на знімку), загальна площа якої сягає понад 10 тисяч квадратних метрів! Пораненим відразу почали надавати допомогу просто на місці. Там працюють медики, рятувальники та вибухотехніки.

На воєнний злочин, скоєний рашистами в Кременчуці, вже відреагував Президент України Володимир Зеленський, який зазначив: «Окупанти вдарили ракетами по торговельному центру, де було понад тисячу цивільних. ТРЦ палає, рятувальники займаються гасінням пожежі, кількість жертв неможливо навіть уявити. Жодної небезпеки для російської армії. Жодної стратегічної цінності. Лише намагання людей жити нормальним життям, що так злить окупантів. Росія продовжує виміщати своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з їх боку марно».

Станом на 17 годину 50 хвилин, за інформацією заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, відомо про двох загиблих і двадцятьох поранених, серед яких 9 у важкому стані. Рятувальна операція триває.

Родичів і знайомих людей, які на момент ракетного удару могли перебувати в торговельному центрі «Амстор», правоохоронці просять звертатися за додатковою інформацію в готель «Дніпровські зорі». Там уже почав діяти мобільний пункт поліції.

Міський голова Полтави Олександр Мамай повідомив також про те, що орієнтовно під час ракетного обстрілу Кременчука вибухи було чути й в обласному центрі. Невдовзі Дмитро Лунін зазначив, що такі вибухи під час повітряної тривоги полтавці «могли чути», однак інформації про влучання ворожих ракет по об’єктах у їхньому місті в ОВА немає.

Полтавська область.

Фото з сайту ОВА.