Зокрема, не залишилися осторонь і литовські журналісти. Дружній із Національною спілкою журналістів України Литовський клуб журналістів оголосив акцію «Подаруй автомобіль Україні», а згодом передав українським воїнам 33 автомобілі.

«Тільки за перший тиждень кампанії нам запропонували стільки машин, що ми відбирали кращі тринадцять...», — розповів президент клубу Валдас Валюкявічус.

А гонщик Аурімас Онушкявічюс запропонував повністю безплатно перевезти автомобілі, призначені для боротьби з агресором, в Україні.

Як повідомив В. Валюкявічус, до акції долучилися і фіни, які теж захотіли подарувати українським воїнам свої автомобілі.

А один з автомобілів мав спеціальне, іменне, призначення — його на прохання голови НСЖУ Сергія Томіленка литовські побратими передали спеціально для військового підрозділу під командуванням учасника АТО-ООС, до війни фахового журналіста, який з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну став на її захист, Віктора Ожогіна.

Як розповіли колеги Віктора, він працював у ЗМІ, в Дніпропетровській обласній державній телерадіокомпанії. Не раз сприяв висвітленню загальнодержавних акцій, що проводили ВАКЖ і ВБФ «Журналістська ініціатива», розповіла президент фонду Людмила Мех.

«На одному з найгарячіших напрямків — донецькому — воює нині заслужений журналіст України, учасник АТО з Дніпра Віктор Ожогін. Людина надзвичайної порядності, великий патріот, батько двох чудових доньок, одна з яких ще малолітня, — написала відома журналістка з Полтави Ганна Волкова. — Віктор рідко просить про допомогу, скаржитися на життя й обставини не в його характері. Але зараз він звертається з величезним проханням до своїх друзів і колег про забезпечення його підрозділу маневреним позашляховиком, який є життєво необхідним в умовах війни. НСЖУ, яка отримала 33 автівки як гуманітарну допомогу, має в першу чергу прислухатися до бойових потреб бійця, який змінив мікрофон на автомат. Це питання його безпеки. Віктор Ожогін має повернутися живим і неушкодженим зі своєї другої війни».

Тож нині подарунки литовських колег допомагають нашим воїнам успішно бити загарбників!

Петро МЕЛЬНИК (за матеріалами НСЖУ).

Кіровоградська область.

Фото Valdas Vilunas  і Egidijus Babelis.