За інформацією Державного агентства автомобільних доріг України у цьому році не запроваджуватимуться сезонні обмеження руху для вантажівок загальною масою до 40 тонн у денну пору доби при підвищених температурних показниках повітря.

Можливість запровадження обмежень руху у разі настання погодно-кліматичних умов, за яких експлуатація вантажних транспортних засобів може призвести до значного пошкодження автомобільних доріг передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 27 червня 2007р. №879.

У першу чергу, це пов’язано із військовою ситуацією в країні, переорієнтацію експорту на дорожню мережу та суттєві зміни у логістиці.

До повномасштабного вторгнення Росії, Україна експортувала здебільшого морем. Зараз, через блокування портів, країна перенаправила потоки товару на залізничні та автомобільні шляхи. Тож задля уникнення перебоїв у транспортуванні життєво необхідних вантажів, сезонні обмеження цього року не вводяться.

Однак, водіям та перевізникам, слід пам’ятати, що рух вантажівок повинен здійснюватися з дотриманням вагових параметрів як по загальній масі, так і по осьовому навантаженню у будь-який час та пору доби. Відповідно до норм, максимальна вага вантажного транспортного засобу під час перевезень дорогами країни - 40 тонн.

Тому, необхідно зберегти основну мережу доріг, якими рухається транспорт з товарами гуманітарного призначення та експортується аграрна продукція.

Інформаційне управління