З ініціативи плавців-паралімпійців Андрія Козленка та Богдана Гриненка було створено команду волонтерів @home.iak. Про це йдеться на сторінці організації у Фейсбуці.

Серед напрямів роботи спортсменів-волонтерів - закупівля амуніції та різноманітних тактичних приладів для військових, гуманітарні питання.

Команда допомагає також жінкам з дітьми, багатодітним сім'ям, особам з інвалідністю, пенсіонерам. Загалом волонтерський центр уже допоміг більш як п'яти тисячам миколаївців.

Паралімпійський фехтувальник Олег Науменко (бронзовий призер ХV Паралімпійських ігор) разом з товаришами також збирає кошти на виготовлення перископів. Їх друкують на 3D-принтерах. Перископ допомагає проглядати позиції противника не виходячи з укриття, і тим самим убезпечує українських захисників від мінометних обстрілів. За два місяці надрукували на 3D-принтерах уже 150 перископів.

"Також друкуємо перехідники для міни 82 мм, ручки для автомата Калашникова, зарядні пристрої на сонячних панелях і багато інших приладів для військових. Наразі ми налагодили зв'язок з партнерами з Німеччини, чекаємо від них поставок аптечок для наших військових. У Миколаєві багато талановитих людей, які допомагають збирати монокуляри, зарядні пристрої для мобільних телефонів. Здебільшого ми працюємо для наших військових, які на передовій", - розповів у коментарі Суспільному Олег Науменко.

Голова Первомайського фізкультурно-оздоровчого комплексу для людей з інвалідністю, майстер спорту України з настільного тенісу, багаторазовий чемпіон України Олег Шемчук власноруч виготовляє і продає мочалки. Кошти з продажу кожного четвертого виробу перераховують на рахунок ЗСУ.

З першого дня війни з власної ініціативи допомагає людям з інвалідністю і Ольга Виноградова. Вона забезпечує їх медикаментами, продуктовими пайками та засобами особистої гігієни. Нині на базі громадської організації Миколаївського міського ФОКу для людей з інвалідністю "Вікторія" Ольга разом з головою клубу Русланом Бузиком видають борошно та харчові продукти. Миколаївські спортсмени-паралімпійці докладають всіх зусиль, аби допомогти тим, хто цього потребує, і наблизити перемогу.

Фото з відкритих джерел.